Regen, regen en nog eens regen... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van sarahmol - WaarBenJij.nu Regen, regen en nog eens regen... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van sarahmol - WaarBenJij.nu

Regen, regen en nog eens regen...

Door: sarahmol

Blijf op de hoogte en volg

02 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam

Tjaa wat het weer betreft zitten jullie misschien in NL ietsjes beter. Afgelopen donderdag, vrijdag, zondag heeft het bijna de hele dag geregend. Andere dagen miezerde het en was het erg bewolkt. Ik hoop zo dat het volgend weekend droog blijft want we willen weer allemaal leuke dingen gaan doen. En ja als het dan regent blijft er bijna niets anders over dan binnen zitten of naar de film gaan. Het kwam echt met bakken uit de hemel, de straat voor bij stage was helemaal onder gelopen. Je kon de stoep niet meer zien! Maar vandaag ziet de lucht er gelukkig stralend blauw uit!
De blauwe kamer waar we heel graag naar toe wilden gaan zat er niet meer in. Het moet echt goed weer zijn om daar heen te gaan, dan is die op z’n mooist! En Maritza we gaan jou tip zeker opvolgen hoor;)! We hadden van meerdere huisgenootjes al gehoord dat daar een man woont die je weg brengt. Ik denk dat we het over dezelfde hebben.

Gelukkig hadden we het weekend daarvoor wel mooi weer gehad en konden we even bakken in de zon. De zaterdag hadden we een feest, wat georganiseerd was door wereldstage. Het was prima verzorgd, we werden met de bus naar Porto Mari gebracht en daar hadden we ’s avonds een barbecue. Toch kwam het oude schoolreisje gevoel weer even naar boven borrelen toen er luid geroepen werd, ‘jongens blijven jullie wel allemaal bij elkaar’, hmm… Verder hebben we een super mooie ondergaande zon gezien met muziek op de achtergrond. Er was een feest wat tot 9 uur duurde, lekker met de voeten in het zand.

Afgelopen weekend konden we door de regen dus niet heel veel ondernemen. Een huisgenootje van ons, was jarig en dat hebben we gezellig gevierd. Vrijdagavond wezen stappen bij Bermuda wat wel heel gezellig was met z’n allen. De volgende dag zijn Ans , ik en twee andere huisgenootjes naar Shete Boka, een natuurpark, geweest. Zooo, dat was moooi zeg! Deze kant schijnt de ruige kant van Curaçao te zijn. Allemaal rotsen en golven die daar tegen op botsen en hoog de lucht in schieten. Hier was ook de bekende natural bridge, zie de foto’s:)! We zijn daar ook een grot in geweest wat wel op eigen risico was, maaaaar dat kon ons niet zoveel schelen want het was echt de moeite waard. Het was even bukken en uitkijken dat je je hoofd niet stootte, vooral voor onze lange mannelijke huisgenoot. Toen werden we ook nog bijna weggespoeld in de grot toen er een grote golf aankwam. Ans was bijna haar slipper verloren, gelukkig kon ik hem nog snel redden. Snel maar weer naar boven want om 5 uur ging het park dicht. Toen we thuis kwamen hadden we een gratis scrub want door de wind en de zee zaten we onder het zout, altijd goed voor de huid! ’s Avonds gingen we lekker uit eten en bestelde ik grilled shrimps, nou ik kreeg maar liefst 6 garnaaltjes op mijn bord met sla. Een beetje een tegenvaller:P.
Ook zondag was er weer regen maar toen zijn we wel gezellig met huisgenootjes naar de film geweest. ’s avonds was er weer wet & wild wat een leuke afsluiter was van de week.

Vandaag is het alweer woensdag en Ans en ik denken dan, alweer de helft van de week die voorbij is. Haha zo leven we naar het weekend toe! Ondertussen hebben we al een aantal vorderingen gemaakt wat betreft ons onderzoek. We hebben al heel wat instellingen gevonden die we willen gaan interviewen. Ook hadden we deze week een afspraak met iemand van het sociaal kennis centrum, maar helaas kon deze niet doorgaan en is die verzet naar volgende week dinsdag. Vandaag gaan we in ieder geval de interviews opstellen zodat we die vervolgens met onze opdrachtgever kunnen door bespreken.

Oja, inmiddels heb ik ook een kickboksschool gevonden en ben nu 1 keer in de week aan het trainen. Het is wel anders dan in NL, maar toch wel weer even lekker om te trainen. Het zijn andere oefeningen maar daar leer je wel weer van.

Vrijdagavond is hier de teenerparade, waarschijnlijk gaan we daar met collega’s naar toe. Lijkt me echt super gezellig, de carnaval hier is toch wel heeel wat anders dan in NL. Zondag is Gran Marcha en maandag is iedereen lekker vrij, dat is vast om even ‘uit te kateren’. Ambtenaren zijn zelfs ook nog de dinsdag vrij, heerlijk leven toch.

In Nederland begint de carnaval volgens mij ook weer dit weekend. Voor de mensen die het gaan vieren, veel plezieeer!

Liefs Sarah

• 02 Maart 2011 - 14:57

Inez:

Heej Saar! Leuk om je verhalen te lezen joh :)! Ik hou ze allemaal bij hihi! Kunnen we ook een kaartje naar je sturen? Nou ik zal je deze carnaval missen in Cuijk :(! Have fun!
    Xxxx

• 02 Maart 2011 - 17:58

Nathalie:

hoi Saar!

Leuk om te lezen!
    Ik duim voor je voor beter weer ;)

en lekker dat je daar ook kan sporten!

liefs xxx

• 02 Maart 2011 - 19:35

Henk:

Hey hallo,
    Weer een leuke verhaal en ik zorg dat heel KB Vivelli mee leest. Vraag eens of ze daar bij het kickboksen Renato Hazet kennen.

groetjes Henk

• 02 Maart 2011 - 21:33

Leonie:

Hoi Sarah,
    Leuk om te lezen waar je mee bezig bent! Fijn dat het allemaal goed gaat en dat je veel leuke dingen kunt doen. Succes met je stage en veel plezier. Groetjes, ook van Thomas, Leonie.

• 07 Maart 2011 - 14:03

Katinka:

Ha Sarah!

Leuk leuk! Ik hou je verhalen trouw en blij bij meid :) Wel echt vet stom balen van de bakken en bakken regen. Bij Curacao denk je toch aan zonovergote stranden ipv ondergelopen straten ;)
    Veel succes weer deze stageweek!!

Dikke kus X

• 07 Maart 2011 - 22:16

Mama En Papa:

Hallo lieve Saartje,
    Alles goed met jou en Ans? De week nog een beetje door gekomen? Vast wel! Is het nu opgehouden met regenen. Volgens Maritza is het klimaat aan het veranderen want zij kent het niet dat het zo lang in dit jaargetij regent. Ik hoop dat het afgelopen zondag droog was want ik begreep uit je mail dat jullie naar de blauw kamer wilde varen.
    Hier is het carnaval los gebarsten. Althans bij Nina en enkele collega's van het IMW zijn ook aan de zwier.
    Nina en Sebastiaan hebben lekker vakantie dus gaat het hier ook allemaal een tandje lager. Lekker hoor.
    Ja Sarah nog 5 nachtjes slapen en dan komen we er aan!!! We hebben er reuze zin in en verlangen er zeer naar om je effe vast te pakken en een dikke kus op allebei je wangen te geven.
    Iedereen op het werk doet je de groetjes en Maritza wil graag mee in de koffer naar jou toe.
    Dikke kus van papa, Nina, Sebastiaan en mij X

• 25 Maart 2011 - 11:57

Maritza E Machado:

Lieve Sarah,
    Om te beginnen wil ik jou alsnog feliciteren. Ik wens jou alle goeds en liefde. Ik weet dat ik erg laat ben, maar je kent het gezegde. Wat fijn dat jou ouders er waren! Gerda heb ik nog gesproken, wat was zij blij en tevreden van Curacao! Het is een plezier om jou verslag te lezen, en nu ga je ook naar Maimi!! Nou blijf genieten zolang het duurt. Veel liefs................Maritza